Britannia 2000 streeft naar betere traceerbaarheid met MRP-software

De Britse luchtvaart- en defensiefabrikant Britannia 2000 Holdings (B2KH) maakt sinds de oprichting gebruik van cloudoplossingen in elk aspect van zijn bedrijf. Traceerbaarheid wordt in het bedrijf gerealiseerd met behulp van MRPeasy. “Ik heb het zelf opgezet en zo eenvoudig was het”, zegt directeur Ralph Jones.

Over Britannia 2000

Britannia 2000 Holdings is een hi-tech fabrikant die de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie voorziet van helikoptermissiecomputers, displays, videorecorders in de lucht, video-downlinks en ontvangers – essentiële apparaten voor bewakingsactiviteiten en nauwkeurig richten. Britannia 2000, een cloudgebaseerd microbedrijf opgericht in 2017, heeft geen werknemers op de loonlijst en gebruikt meestal onderaannemers om hun subassemblages te bouwen. De eindmontage en test worden intern uitgevoerd, binnen de ISO9001:2015-conforme procedures.

Ontevredenheid over vorig MRP-systeem

Ralph Jones, de directeur van B2KH, is geen onbekende in software en tijdens de oprichting van het bedrijf nam hij de beslissing om een ​​totale cloudgebaseerde strategie te hebben als het ging om het beheer van het bedrijf.

In zijn vorige bedrijf kocht hij een MRP-systeem genaamd ProgressPlus dat een prijskaartje had van ongeveer £ 12.000, maar de software nooit correct geïmplementeerd kreeg. “Ik had een aantal projectmanagers en externe consultants in dienst, maar ze faalden allemaal”, zegt hij.

In het nieuw opgerichte bedrijf had hij software nodig waarmee ze kwaliteitsinspecties en materiaalautorisatie konden uitvoeren tijdens het fabricageproces, evenals inspectie van inkomende goederen en subassemblages voor kwaliteitsborging. Na het opnieuw bezoeken van de MRP-marktplaats, koos Ralph voor MRPeasy.

MRPeasy biedt functionaliteit zonder de complexiteit

Hoewel MRPeasy geavanceerde functionaliteit bood, vond Ralph het ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken tijdens het uitproberen van de software. “Ik heb het zelf opgezet en zo eenvoudig was het”, herinnert hij zich. “Sommige dingen hebben tijd gekost om uit te zoeken, maar de online hulpmensen reageerden heel snel op eventuele problemen.”

Wat de functionaliteit van de software betreft, laat MRPeasy bedrijven ruimte om te groeien. Verschillende functies kunnen worden ingeschakeld als de behoefte zich voordoet, zodat bedrijven met maximaal 250 werknemers over het algemeen vinden wat ze nodig hebben in MRPeasy.

“We gebruiken niet alle functionaliteit alleen omdat het niet nodig is”, zegt Ralph. “Veel van de functionaliteit is echter essentieel in ons productieproces: het volgen van voorraadpartijen, inkooporders, goederen binnen, QA-inspecties, vrijgave van QA, RMA’s, stuklijsten, verzending en routings. Het feit dat MRPeasy naadloos integreert met onze boekhoudsoftware zal van cruciaal belang zijn als we blijven groeien.”

Net als andere bedrijven in de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie, moet Britannia 2000 voldoen aan de traceerbaarheidsnormen, wat een van de belangrijkste redenen was om voor MRPeasy te kiezen.

“Met de software kan ik componenten volgen en traceerbaarheid bereiken door de hele orderketen”, legt William uit. “Dus als we een slechte batch hebben, kunnen we achterhalen van welke MO’s en PO’s ze deel uitmaakten. Alles wat we produceren heeft een serienummer en MRPeasy helpt ons deze ook te volgen.”

Het beheren van de enorme stuklijsten van B2KH was ook een vereiste die MRPeasy gemakkelijk kon invullen. “Het is briljant, het stelt ons in staat stuklijsten op te bouwen voor al onze producten. We hebben stuklijsten voor elke afzonderlijke printplaat en voor elke sub- en eindassemblage. Het werkt een traktatie. Een van onze missiecomputers heeft een stuklijst van 15-20 pagina’s”, zegt Ralph.

Het bedrijf gebruikt MRPeasy ook als inkoop- en voorraadbeheersoftware. “Met MRPeasy weten we ongeveer of we componenten op voorraad hebben – ongeveer omdat er nog een voorraad in de MRP moet worden ingevoerd,” gaf Ralph toe. “MRPeasy is ook extreem goed in het vertellen van de goederen die in een batch zijn ontvangen. Voor onze meer vluchtkritieke apps moeten we de juiste GRN gebruiken voor elk onderdeel en MRPeasy geeft ons deze informatie uit de picklijst op de stuklijst wanneer artikelen worden toegewezen via de functie ‘Onderdeel boeken’.”

Software hielp de operaties voort te zetten tijdens de pandemie

Toen de COVID-19-pandemie toesloeg en de vereisten voor sociale afstand werden geïmplementeerd, hielp MRPeasy B2KH om te blijven werken. “De laatste jaren staat MRPeasy centraal in onze manier van werken. We kunnen op afstand naar stuklijsten kijken, het biedt PO’s voor ontbrekende onderdelen en verzendt bestellingen via e-mail, en we kunnen goederen binnenkomend verwerken. We kunnen alle administratie doen zonder naar kantoor te gaan. Zonder MRPeasy hadden we niet kunnen werken”, zegt Ralph.

Dit vind je misschien ook leuk: Splosh ruimt zijn processen op met MRPeasy

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Regenton kopen
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart