IT-consultancy Cohesis werkt samen met MRPeasy om de kleine fabrikanten in Australië een boost te geven

De slimme zal samen met de sterke overleven, zegt Simon Cohen, Managing Director van IT-consultancy Cohesis. Om de kleine Australische fabrikanten te helpen slimmer te worden, is Cohesis een samenwerking aangegaan met ERP-softwareleverancier MRPeasy.

De slimme zal samen met de sterke overleven

De productie voegde in 2021 meer dan $ 85 miljard toe aan de economie van Australië. Vergeleken met 2020 groeide de productiesector met maar liefst 14%.

Desalniettemin kampt de productie momenteel met problemen die het gevolg zijn van wereldwijde verstoringen, zoals de weerklank van de COVID-19-pandemie, problemen met de aanvoer van grondstoffen en de oorlog in Oekraïne. De bedrijfskosten voor essentiële zaken zoals energie, materialen en logistiek zijn omhooggeschoten en vooral kleine fabrikanten kunnen zich in een zeer kwetsbare positie bevinden.

In tijden als deze zeiden ze dat alleen de sterken zullen overleven. Maar de slimme wil dat ook. En op dit moment automatiseren en digitaliseren de slimmen hun bedrijven om kosten te besparen en beter voorbereid te zijn op verstoringen of pieken in de vraag, zegt Simon Cohen, Managing Director van cohesieeen in Perth gevestigd strategisch IT-adviesbureau.

ERP hoeft niet duur en complex te zijn

Cohesis is gespecialiseerd in het helpen van MKB-leiders bij het maken van de juiste technologiekeuzes en het helpen van bedrijven bij hun digitale transformatie, onder meer bij de implementatie van verschillende soorten software. Om de kleine fabrikanten van Australië te helpen efficiënter en concurrerender te worden, zijn ze nu een partnerschap aangegaan met: MRPeasy.

MRPeasy is ERP/MRP-software die speciaal is ontworpen voor kleine fabrikanten, met modules voor productieplanning, voorraadbeheer, aankopen, CRM en financiën. Maar als het gaat om de diepte van functionaliteit, torent MRPeasy echt uit boven andere oplossingen van zijn kaliber. En toch is het instappakket van MRPeasy het meest betaalbare van alle ERP/MRP-suites, met ook een gratis proefversie, stelt Simon. Bovendien is het beleid van MRPeasy om de prijzen niet te verhogen voor klanten die zich al op de software hebben geabonneerd – een enorm verkoopargument voor prijsgevoelige kleine fabrikanten.

“Toen MRPeasy werd ontwikkeld, koos het kernteam voor een aantal basisprincipes”, zegt Tarvo Tamm, Customer Success Manager van MRPeasy voor de Australische en Nieuw-Zeelandse markt. “Ten eerste moest het gebruiksvriendelijk zijn, zelfs voor mensen met weinig IT-kennis. Ten tweede moest het cloudgebaseerd zijn, zodat de klanten geen lokale servers en IT-personeel nodig hadden. En ten derde zou het zelfs voor de kleinste fabrikant betaalbaar zijn. Vandaag hebben we meer dan 1200 bedrijven die onze software gebruiken om hun dagelijkse activiteiten te beheren, waarvan 120 Australische.”

Eerste implementatie was een genot

In een markt die wordt gedomineerd door oldtimers als Microsoft en SAP, voelt MRPeasy als een verademing. In tegenstelling tot andere productiesystemen die grotendeels zijn voortgekomen uit boekhoud- of voorraadbeheersoftware, ligt de ware kern van MRPeasy in productieplanning. De software is geschikt voor alle industrieën, zowel proces- als discrete productie, en voor zowel push- als pull-productiemodi. En hoewel de functionaliteit van de software de meeste behoeften van elke kleine fabrikant of distributeur dekt, bieden ze ook native integraties met verschillende boekhoud-, e-commerce-, CRM- of fulfilment-apps.

“Onlangs werden we ingeschakeld door een grote fabrikant van huisdiervoeding om hen te helpen bij het vinden van een reeks toepassingen ter vervanging van een combinatie van verouderde systemen en spreadsheets”, vertelt Simon over de eerste MRPeasy-implementatie van hun team. “Tijdens dit proces hebben we een reeks gedetailleerde vereisten vastgelegd en de markt onderzocht om de beste pasvorm te vinden. MRPeasy was de duidelijke winnaar.”

Tijdens de implementatie dekte Cohesis de functionaliteit voor inventaris, klantrelatiebeheer, inkoop en productieplanning met behulp van hun eigen leveringsaanpak. Ze activeerden ook integraties met Xero en Pipedrive, die ze eerder hadden geïntroduceerd in het softwarearsenaal van de klant.

“Het project is heel goed verlopen en onze klant was heel blij”, zegt Simon. “De software werkt gewoon! Het is betrouwbaar, flexibel, heeft een geweldige interface en is gemakkelijk aan te passen. We houden ook van de manier waarop het naadloos integreert met andere geweldige tools.”

Kleine fabrikanten verdienen betere toegang tot technologie

Kleine fabrikanten zijn notoir conservatief als het gaat om het integreren van nieuwe technologie in hun processen. Zeker als het gaat om bedrijven met tientallen jaren ervaring, zitten zowel de managers als de medewerkers vaak diep in hun schoenen. In dit soort situaties kan een software-implementatie, zelfs een die zo gebruiksvriendelijk is als MRPeasy, een verkeerde afslag nemen en het bedrijf tijd en geld kosten zonder het verwachte resultaat op te leveren. Daar komen adviesbureaus als Cohesis in beeld, zegt Simon.

“Cohesis helpt fabrikanten om gebruik te maken van digitale technologieën om meer uit hun bedrijf te halen”, legt hij uit. “Door ons in staat te stellen een solide raamwerk te bouwen dat taken in het hele bedrijf ondersteunt, standaardiseert en stroomlijnt, profiteren onze klanten van verhoogde productiviteit, lagere kosten, hogere inkomsten, betere traceerbaarheid en verbeterde responsiviteit in alle gebieden van het bedrijf.”

“De bereidheid om nieuwe technologie te implementeren is al een belangrijke motor van succes geworden en de kleine fabrikanten van Australië en Nieuw-Zeeland verdienen het om er betere toegang toe te hebben”, besluit hij.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Regenton kopen
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart