Succesverhaal: Cantium Scientific lanceert zijn productiebeheer met productiesoftware

Hightech-elektronicafabrikant Cantium Scientific was een van de eerste honderd bedrijven die MRPeasy kozen als hun favoriete productie-ERP. Na bijna zes jaar de software te hebben gebruikt, zegt MD Stephen Plumridge: “MRPeasy runt ons bedrijf effectief voor ons, het is het raamwerk voor hoe we dingen beheren.”

Je kunt ook naar dit artikel luisteren:

Een al lang bestaand in het VK gevestigd elektronicabedrijf

Oorspronkelijk opgericht als Foice Systems in 1992, heeft het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf een lange geschiedenis in het ontwikkelen van industriële testsystemen voor luchtkwaliteit. Hun kenmerkende product, de MicroBio MB1 – een bioaerosolbemonsteringsapparaat dat wordt gebruikt voor het meten van microbiologische belasting in lucht, werd voor het eerst ontwikkeld en in productie genomen in 1994. Het bedrijf werd opgericht onder de huidige naam Cantium Scientific in 2003 en vandaag blijft de 4e generatie van de MicroBio-apparaten het grootste deel van de verkoop uitmaken met duizenden verkochte eenheden wereldwijd.

De microbiële luchtmonsternemers van Cantium Scientific worden gebruikt voor het nemen van monsters van bacteriën, schimmelsporen en zelfs virussen uit de atmosfeer. Terwijl lucht door het apparaat stroomt, wordt het monster veilig verzameld in een gesloten omgeving op een petrischaal, waar de microbiologische aanwezigheid later kan worden gemeten om de microbiële belasting te bepalen. De MicroBio-samplers worden het meest gebruikt in ziekenhuizen, steriele productiefaciliteiten, voedselverpakkingen, zuivelverwerking, testen van de binnenluchtkwaliteit in kantoren en scholen, enz.

Omdat het bedrijf al hun elektronische systemen zelf ontwerpt en ontwikkelt, werd de productie een tijdlang volledig uitbesteed om zich te concentreren op onderzoek en ontwikkeling. Met problemen in de toeleveringsketen als gevolg van het wereldwijde tekort aan halfgeleiders, heeft het bedrijf de productie sindsdien echter in eigen beheer gebracht en tegenwoordig betrekt het de meeste van zijn componenten bij lokale gespecialiseerde bedrijven.

Een nicheproduct dat een gevestigde positie in een brede markt inneemt, heeft het in Kent gevestigde bedrijf een langdurig succes verzekerd. Cantium Scientific rapporteert vandaag een kwart miljoen omzet en heeft 3 fulltime medewerkers.

Complexe stuklijsten maakten een overstap naar MRP . noodzakelijk

Zoals veel kleine bedrijven, begon de productie van Cantium Scientific klein. De vroege productie- en voorraadbeheerinspanningen werden intuïtief en op papier afgehandeld. Toen het bedrijf voet aan de grond kreeg op de markt en de activiteiten opschaalde, ging het team over op spreadsheets. Deze betrouwbaar up-to-date houden veranderde uiteindelijk echter in een data-nachtmerrie. De belangrijkste reden hiervoor was dat de stuklijsten voor de producten van het bedrijf steeds complexer werden.

Na Xero sinds 2010 te gebruiken voor boekhouding, was een van de oplossingen die Cantium Scientific vervolgens probeerde, het opnemen van hun inspanningen op het gebied van voorraadbeheer in de boekhoudsoftware. De voorraadbeheertool van Xero is echter zeer beperkt en is slechts één laag diep. Xero bleek dus een onvoldoende oplossing om de productie-inspanningen van het bedrijf aan te kunnen. Als gevolg hiervan ging het bedrijf op zoek naar een MRP-systeem dat geschikt was voor de fijne kneepjes van hun specifieke gebruiksscenario.

Naast een noodzaak voor Xero-integratie en betaalbaarheid, was een belangrijke technische vereiste voor Cantium Scientific de gelaagde stuklijstfunctionaliteit. Stuklijsten met meerdere niveaus zijn meestal alleen beschikbaar in grootschalige, dure productie-ERP’s of als dure add-on-modules voor MKB-georiënteerde MRP’s. Cantium Scientific was aangenaam verrast om te ontdekken dat MRPeasy had parametrische en matrix BOM-mogelijkheden ingebouwd in de software, beginnend bij de Professional-laag.

Een uniek verkoopargument van MRPeasy sinds de lancering van het product is de combinatie van functionaliteit, gebruiksgemak, open API-toegang en ingebouwde integraties met belangrijke bedrijfsapplicaties tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Hoewel Cantium Scientific in de ontdekkingsfase naar een paar andere softwareleveranciers keek, bleek MRPeasy de beste match, omdat het eenvoudig te gebruiken, webgebaseerd was en moeiteloos tegemoetkwam aan de belangrijkste vereisten van het bedrijf voor een MRP-systeem. Cantium Scientific besloot zich te committeren en begon in 2016 met de implementatie, als een van de eerste honderd klanten van de opkomende software op dat moment.

Implementatie duurde één maand

Aangezien MRPeasy de eerste keer was dat Cantium Scientific een MRP-systeem implementeerde, waren er geen complexe integraties of op maat gemaakte systemen die moesten worden overgedragen naast Xero. Met de Xero-integratie die al in MRPeasy was ingebouwd, verliep het stroomlijnen van de twee systemen echter zeer soepel. Managing Director Stephen Plumridge vat samen: “De implementatie ging vrij snel, we waren binnen een maand volledig functioneel! We hebben een aantal dagen om de tafel gezeten en alles erin gestopt, simpel beginnend, want het bedrijf was toen een stuk minder complex. We hebben een gefaseerde uitrol met één product gedaan, de onderdelen erin gedaan en vervolgens onderdelen toegevoegd als er nieuwe bestellingen binnenkwamen.”

Een gefaseerde uitrol is iets wat Stephen voorstelt aan anderen die ook een productie-ERP willen implementeren. “Het is beter om te testen met werkelijke productgegevens van het bedrijf in plaats van dummygegevens te gebruiken”, merkt hij op, omdat het testen van de productieplanning met echte gegevens een veel nauwkeuriger beeld kan geven van de workflow van het bedrijf binnen het MRP-systeem. “Ik zou iedereen aanraden zich aan te melden voor de gratis proefperiode van MRPeasy om te zien of het aansluit bij of hun workflow kan verbeteren. Begin met een van je eenvoudigere producten en test het uit”, voegt hij eraan toe.

Dankzij een succesvolle implementatiefase en de daaropvolgende toename van efficiëntie, productiviteit en werknemerstevredenheid, vond Cantium Scientific al vroeg een bijna perfecte match met MRPeasy. Naarmate het bedrijf en de software volwassen werden en in complexiteit en functionaliteit groeiden, was de relatie ook wederzijds. “MRPeasy is zeer responsief bij het implementeren van nieuwe functionaliteiten op basis van feedback van klanten”, zegt Stephen. “De technische ondersteuning is ook altijd erg goed geweest – je krijgt een probleem en het wordt meteen opgelost.”

Een perfecte match voor de elektronicafabrikant

Tegenwoordig heeft Cantium Scientific een trackrecord van zes jaar met MRPeasy en heeft het veel intuïtieve manieren gevonden om zijn productiebeheer ermee vorm te geven. Zo heeft het bedrijf de uitstekende stuklijstcapaciteiten van MRPeasy verder uitgebouwd en gebruikt het naast Productieplanning ook de functionaliteit voor Inkoop. Return Merchandise Authorization is een andere functie die van vitaal belang is gebleken bij het beheren van de QA van het bedrijf. Stephen adviseerde: “We gebruiken de RMA-functie veel, niet voor het retourneren van klanten, maar voor het kalibreren van apparatuur die we verzenden. We gebruiken het voor het beheren van retouren voor kalibratiewerk, wat best handig is.”

Als digitaal bedrijf heeft Cantium Scientific fysieke papieren documenten helemaal afgeschaft. Omdat aan elk onderdeel dat het bedrijf gebruikt tekeningen en datasheets zijn gekoppeld, is de Dropbox-integratie van MRPeasy cruciaal gebleken om papierloos te worden. Alle documentatie kan eenvoudig aan PO’s worden toegevoegd, zodat machinisten er direct toegang toe hebben.

Stephen is al zes jaar een tevreden klant en vat zijn ervaring met MRPeasy samen: “We zijn ermee meegegroeid en het is met ons meegegroeid. Omdat we ons realiseren wat we ermee kunnen doen, hebben we steeds meer in MRPeasy gestopt en tegenwoordig is alles ermee verbonden, van verzending tot facturen. MRPeasy runt ons bedrijf effectief voor ons. Het is het kader voor hoe we dingen beheren. Met klanten in 50 landen helpt het ons om alles op de hoogte te houden.“

Dit vind je misschien ook leuk: Britannia 2000 streeft naar betere traceerbaarheid met MRP-software

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Regenton kopen
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart