QuickBooks in productie – Hoe het te laten werken

QuickBooks is tegenwoordig een van de meest populaire boekhoudsystemen onder groeiende bedrijven. Maar als het om productiebeheer gaat, heeft de software behoorlijk wat extra kracht nodig. Hier leest u hoe u QuickBooks kunt laten werken in een productiebedrijf.

De rol van boekhoudsoftware in productiebeheer

In een productiebedrijf is het hart van het bedrijf de productieafdeling. En hoewel boekhouding een essentieel onderdeel is van elk bedrijf, mag het niet het centrum zijn van een productiebeheersysteem. Vaak is een boekhoudsoftware echter de eerste speciale digitale oplossing die in een productiebedrijf wordt toegepast.

Maar naarmate het bedrijf groeit, groeit de behoefte aan productiesoftware wordt steeds duidelijker. En op dat moment is het meest haalbare voor het bedrijf om een ​​oplossing te vinden die zou integreren met hun reeds geïmplementeerde boekhoudsoftware.

Daarom moeten ondernemers en managers altijd aan de toekomst denken bij het opzetten van software die hen mogelijk lang bij zal blijven. Veel MRPeasy-gebruikers melden dat zodra ze besloten om een ERP/MRP-systeemmoesten ze hun boekhoudsoftware omschakelen omdat hun huidige geen integraties ondersteunde – of integraties bood met ondermaatse productieoplossingen.

Het weggooien van software en het implementeren van een nieuwe kost echter altijd middelen. Om die reden zou het slim zijn om vooruit te denken en een plan te maken voor een software-ecosysteem dat kan worden opgebouwd naarmate de behoeften van het bedrijf groeien.

Binnenkomen QuickBooks.

Is QuickBooks geschikt voor productie?

Intuit QuickBooks Online is een populaire en vertrouwde cloudgebaseerde boekhoudsoftware die veel schaalbedrijven gebruiken om de financiële kant van hun bedrijf te beheren. Nadat ze in 2020 de voorraadbeheersoftware TradeGecko hadden gekocht en de functionaliteit met hun boekhoudsysteem hadden geïntegreerd, creëerde Intuit QuickBooks Commerce waarmee e-commercebedrijven het grootste deel van hun bedrijf binnen één interface konden beheren. In de zomer van 2022 stopten ze echter met het op zichzelf staande product en integreerden ze de functionaliteit in hun QuickBooks Online-boekhoudsoftware.

Hoewel deze oplossing ook enigszins geschikt kan zijn voor fabrikanten, mist het de meeste basisfunctionaliteit die nodig is om een ​​groeiend productiebedrijf effectief te beheren. Gelukkig heeft QuickBooks veel energie gestoken in het creëren van een integratie-ecosysteem dat het boekhoudsysteem kan aanvullen – of omgekeerd. Met meer dan 750 integraties voor het vervullen van verschillende functies, van CRM tot projectbeheer tot productieplanning, is QuickBooks zeker een van de beste keuzes voor bedrijven die vooruit denken.

Hoe QuickBooks te gebruiken in de productie?

Met de ingebouwde functionaliteit van QuickBooks Online kunt u uw financiën op orde houden en het grootste deel van uw voorraad bijhouden. Maar dat is het zo’n beetje. Voor daadwerkelijke productiefunctionaliteit, zoals het bijhouden van de onderhanden werkvoorraad, stuklijsten en routings, productieplanning en planning, enz., zou u een app van derden moeten integreren. Gelukkig heeft QuickBooks genoeg beschikbaar. Hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten overwegen om MRPeasy met QuickBooks in de productie te gebruiken.

Waarom MRPeasy gebruiken met QuickBooks?

MRPeasy is ERP-productiesoftware die is ontworpen voor kleine fabrikanten met maximaal 200 werknemers. Terwijl de meeste andere productie-apps in de QuickBooks-integratiemarkt vooral gericht zijn op micro-ondernemingen die eenvoudige producten produceren en deze online verkopen, komt de functionaliteit van MRPeasy tegemoet aan de behoeften van serieuzere productie-KMO’s, ongeacht of ze standaard- of aangepaste producten maken.

quickbooks-productie-mrpeasy
Een goede aansturing van een maakbedrijf vereist uitgebreide functionaliteit.

Gemaakt voor kleine fabrikanten van alle industrieën

MRPeasy is een van de weinige ERP/MRP-systemen die is ontwikkeld met productieplanning als kernfunctionaliteit. Beginnend met de stuklijst en productieroutes, kan de software materiaalvereisten berekenen, productieschema’s genereren, u vertellen wanneer een bestelling zal worden voltooid en hoeveel deze zal kosten, u informeren wanneer de voorraad bijna op is, enz.

Daarnaast heeft MRPeasy een solide voorraadbeheermodule met traceerbaarheidsfuncties, een inkoop- en leveranciersbeheermodule en een op de fabrikant gerichte CRM.

En aangezien de bedrijfsprocessen van kleine en middelgrote ondernemingen vergelijkbaar zijn, ongeacht wat ze produceren, is de software geschikt voor elke branche.

Zie een lijst van industrieën die MRPeasy momenteel bedient.

Onovertroffen balans tussen betaalbaarheid en functionaliteit

MRPeasy begint vanaf $ 49 per gebruiker per maand, waardoor het een van de meest betaalbare reeds gevestigde producten op de ERP-productiemarkt is. Hun duurste pakket is $ 149 per gebruiker, wat ook een koopje is, aangezien dit de gebruikersfunctionaliteit biedt die vergelijkbaar is met grote ERP-systemen zoals SAP of Oracle.

Maar deze prijzen zijn alleen geldig tot de 10e gebruiker – vanaf de 11e gebruiker, MRPeasy rekent een forfaitair bedrag van $79 voor 10 extra gebruikers, onafhankelijk van het gebruikte pakket.

Afgezien van kernfunctionaliteit zoals productieplanning en -planning, voorraadbeheer, schatting van productiekosten en doorlooptijd, inkoop en financiën, bevat MRPeasy geavanceerde functies zoals achterwaartse planning, productconfigurator (stuklijsten met parameters), stuklijsten met meerdere niveaus, barcodes, retourbeheer en kwaliteitscontrole, naast vele andere.

Bekijk meer: MRPeasy prijzen en functionaliteit

Geen prijsstijgingen, ooit

Veel kleine fabrikanten zijn prijsgevoelig. En vaak zijn ze bang dat een software eerst met een aantrekkelijke prijs op de markt komt, maar na een tijdje flink zal stijgen. En ze hebben reden om zich zorgen te maken – veel softwarebedrijven gebruiken deze tactiek. Zodra honderden of duizenden klanten de software hebben geïmplementeerd, verhogen ze de prijzen en de klanten voldoen vaak stilzwijgend omdat het implementeren van een nieuw systeem op de lange termijn nog duurder kan uitpakken. MRPeasy daarentegen heeft nooit en zal de prijs per gebruiker voor bestaande klanten nooit verhogen.

Geschikt voor een groeiend bedrijf

Bedrijven die net beginnen hebben vaak niet de volledige functionaliteit nodig die MRPeasy te bieden heeft. Veel bedrijven implementeren in eerste instantie de basisprincipes, zoals de modules voor voorraadbeheer en productieplanning, en rollen vervolgens aanvullende functies uit als dat nodig is.

“We zijn ermee gegroeid en het is met ons meegegroeid. Omdat we ons realiseren wat we ermee kunnen doen, hebben we steeds meer in MRPeasy gestopt en tegenwoordig is alles ermee verbonden, van verzending tot facturen. MRPeasy runt ons bedrijf effectief voor ons. Het is het kader voor hoe we dingen beheren. Met klanten in 50 landen helpt het ons om alles op de hoogte te houden”, zegt Stephen Plumridge, Managing Director van Cantium Scientific.

Bekijk andere succesverhalen van MRPeasy.

Gratis proefperiode van 15+15 dagen zonder creditcard nodig

Het is absoluut noodzakelijk om verschillende oplossingen te testen voordat u de perfecte kiest voor uw bedrijf. Helaas staan ​​sommige softwareleveranciers erop dat je moet betalen als je wat wilt spelen, en sommige bieden een week of twee gratis aan. MRPeasy geeft een gratis proefperiode van 15 dagen, met nog eens 15 dagen als de klant bepaalde acties voltooit, zoals het bekijken van een korte demovideo over hoe MRPeasy werkt. Er hoeven geen creditcardgegevens te worden ingevoerd om de software te testen.

Geweldig integratie-ecosysteem

Afgezien van de naadloze integratie met QuickBooks online, heeft MRPeasy: integraalraties met verschillende e-commerce (Shopify, WooCommerce, BigCommerce) en fulfilmentplatforms (Shipstation, Ware2Go) om een ​​vlotte kopersreis naar uw klanten te garanderen. Geavanceerde verkoop- en klantrelatiebeheerfunctionaliteit kan worden verkregen door Pipedrive CRM te integreren. Een scala aan extra integraties kan worden bereikt via de integratiehub Zapier of door gebruik te maken van de open API die is opgenomen in het Unlimited-pakket van MRPeasy.

Stel de implementatie van uw ERP/MRP-systeem niet langer uit. Start nu een gratis proefversie van MRPeasy.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Regenton kopen
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart